Eilandhoppen Kaapverdië

De eilanden in Kaapverdië zijn in een flink aantal opzichten uiteenlopend te noemen. Een goede reden dus om vanaf het ene, naar het andere eiland te gaan eilandhoppen. De unieke natuurlijke kenmerken en culturele charme van elk eiland hebben voor veel vakantiegangers haar eigen aantrekkingskracht.

São Vicente vanaf Santo Antão Eilandhoppen met de pont (45 min) tussen het swingende stadje Mindelo op São Vicente en het prachtige eiland Santo Antão.

De meeste mensen eilandhoppen 2 tot 6 keer tussen de Kaapverdische eilanden. Als zon en activiteiten bestemming zijn Sal en Boa Vista populair. Cultureel uniek zijn de eilanden Santiago en São Vicente, dat ook wel het swingend muziek hart van Kaapverdië genoemd wordt.

Natuurliefhebbers die van wandelen houden mogen het prachtige eiland Santo Antão niet overslaan. Hop je naar het vulkanische Fogo, kan je de op 3 na hoogste berg in de Atlantische oceaan, Pico do Fogo beklimmen. Hier lijkt het alsof je of de maan bent geland. 😀

Georganiseerd eilandhoppen in Kaapverdië.

Niet verassend dus dat eilandhoppen door verschillende reisorganisaties wordt aangeboden. Je laat dan de rondreis volledig of gedeeltelijk georganiseerd door hen regelen.

Ieder zijn of haar voorkeur natuurlijk, maar georganiseerde eilandhop reizen worden: óf aangeboden als groepsreis, óf als individuele rondreis. In beide gevallen weet je vooraf welke tijd en eilanden je bezoekt. Welke groepssamenstelling je ook kiest, een groot voordeel hiervan is, dat alles vooraf geregeld is.

Kan ik zelf eilandhoppen in Kaapverdië?

Een tweede optie is om zelf je eilandhop avontuur aan te gaan. Hoe plan je de rondreis, en hoe pak je het dan het beste aan? Je moet wellicht rekening houden met de chartervluchten van en naar Kaapverdië. Ook wil je natuurlijk bucketlijst hoogtepunten afvinken, zodat je niks mist. Je rondreis en accommodaties kies je zelf, waarmee je uiteraard zoveel meer leuke opties krijgt! Bekijk ook een aantal suggesties en tips voor het zelf ondernemen van je eilandhop trip.

Overzicht van een aantal eilanden om te bezoeken.

Hieronder een tabel met een aantal suggesties om te bezoeken. We hebben een vergelijk gemaakt tussen de eilanden onderling.

Eiland Eigenschappen

Sal

Vissersbootjes Sal
Accommodaties
Activiteiten
Bezienswaardigheden
Cultuur
Natuur
Wandelen kust, dorpen

Boa Vista

Wrak aan de kust van Boa Vista
Accommodaties
Activiteiten
Bezienswaardigheden
Cultuur
Natuur
Wandelen kust, dorpen

São Vicente

Zonsondergang Mindelo, São Vicente
Accommodaties
Activiteiten
Bezienswaardigheden
Cultuur
Natuur
Wandelen kust, dorpen

Santo Antão

Bergdal met Xoxo piek.
Accommodaties
Activiteiten
Bezienswaardigheden
Cultuur
Natuur
Wandelen bergen, kust, dorpen

Fogo

Lava eiland Fogo
Accommodaties
Activiteiten
Bezienswaardigheden
Cultuur
Natuur
Wandelen bergen, kust, dorpen

Van Witte Stranden tot Vulkaanlandschappen: De veelzijdigheid van wandelen in Kaapverdië

Blauw wit bries

Wandelen is heerlijk en prachtig in Kaapverdië. Elk eiland heeft een eigen karakter. Of je een lange strandwandeling op de witte stranden van Sal of Boa Vista maakt.

Blauw groen bries

Als je gaat hiken door de ruige en groene bergen van Santo Antão, zijn elke dag wel blauwe luchten, mooie vergezichten en een heerlijk briesje om van te genieten.

Blauw bruin bries

De vreemde eend in de bijt is het onontdekte eiland Fogo, dat het op 3 na hoogste punt van de hele Atlantische oceaan heeft. Deze vulkaan reus is vrij recentelijk nog uitgebarsten. Fogo's landschap is daarom gedeeltelijk in een bruinzwarte stenen zee veranderd.

Wist je dat?

Oppervlakte vergelijk Nederland - Kaapverdië.
  • Het Kaapverdische zeegebied bijna 1,5 keer zo groot is als Nederland!
  • Kaapverdië 2 eilanden heeft met All Inclusive resorts?
  • Kaapverdië 3 Nederlandse vliegbestemmingen heeft?
  • Kaapverdië 4 uur meer zonuren heeft?
  • Het 7 uur vliegen is naar Kaapverdië?

Meer over Kaapverdië

Weer verwachting:

Huidig weer in Sal.

Dat wordt insmeren! Meer weer

Praktische en culturele reisgids met alle Kaapverdische hoogtepunten!

Reishandboek Kaapverdië

Reisboek Kaapverdië

Informatie & kopen

Bol logo
logo vakantie-kaaverdië