Informatie Kaapverdië: Eiland Boa Vista

Boa Vista heeft maarliefst 55 km aan witte zandstranden. Het rustige eiland is pas de laatste 15 jaar door het bescheiden toerisme uit de vergetelheid geraakt. Er is op en om het eiland veel natuurschoon te zien is. Zeeschildpadden, dolfijnen en zelfs bultrugwalvissen worden met regelmaat gespot. Er zijn behalve dit natuurschoon, ook nog vele outdoor activiteiten te ondernemen.

Strand Boa Vista Prachtige stranden op Boa Vista waar je soms ook schildpadden kan spotten.

Net als de eilanden Santiago, Sal en São Vicente, heeft Boa Vista een internationale luchthaven. Meerdere malen per week kan je er naar toe vliegen.

Duik verhuur en spots.

In Boa Vista vind je een aantal spots waar je prachtig kan duiken. Het bescheiden duik toerisme heeft hier de pracht van haar koraalriffen ontdekt.

Dolfijnen en walvissen spotten.

In het omringende water van Boa Vista, leven verschillende zoogdieren. Je kan ze met een walvis- en dolfijnenspot boottocht gaan bekijken. Als je in maart, april of mei hier bent, kan je bultrugwalvissen vanaf de kust spotten. Ze komen zich voortplanten onder andere in de baai van Sal Rei en voor de kust van Santa Monica.

Wat te doen in Boa Vista?

Oriëntatie en ligging

Net zoals Maio en Sal, is Boa Vista een eiland met veel zandduinen en lange witte zandstranden.

Vliegveld Boa vista International Airport

Dit vliegveldje heeft een bijzondere uitstraling en ziet er met haar lichte zand kleur en geel accenten bijzonder uit. Het heeft wat weg van een versterkte vesting in een woestijn.

Spectaculaire duinen

De Duinen in Boa Vista zijn spectaculair. Ze bieden op verschillende plaatsen op het eiland, een broedplaats voor duizenden schildpadden. Aan de noordkant is de wind hard en de golven hoog. Hier zijn de duinen erg breed en er zit daar ook een dierenbescherming, die de broedende schildpadden in de gaten houdt.

Scheepswrak aan de kust de goede hoop.

Aan dit 8 km lange verlaten zandstrand Costa de Boa Esperança ligt het wrak van het schip Santa Maria. Het roestige scheepsskelet steekt markant 8m boven de zee uit. Het is in 1968, 20 meter uit de kust vastgelopen en vergaan. De inwoners van Boa Vista konden een jaar lang leven van de opbrengsten van de inhoud van het schip, dat o.a. meloenen, auto's, kaas en sterke drank vervoerde. Door de harde wind en soms barre zeestromingen, liggen in dit gebied tientallen scheepswrakken.

Boa Vista Ultra marathon

Begin december wordt hier de Boa Vista Ultra Marathon georganiseerd. Er wordt dan een afstand van 150 km hard gelopen, binnen en tijdslimiet van 40 uur.

Wist je dat?

Oppervlakte vergelijk Nederland - Kaapverdië.
  • Het Kaapverdische zeegebied bijna 1,5 keer zo groot is als Nederland!
  • Kaapverdië 2 eilanden heeft met All Inclusive resorts?
  • Kaapverdië 3 Nederlandse vliegbestemmingen heeft?
  • Kaapverdië 4 uur meer zonuren heeft?
  • Het 7 uur vliegen is naar Kaapverdië?

Meer over Kaapverdië

Weer verwachting:

Huidig weer in Sal.

Dat wordt insmeren! Meer weer

Praktische en culturele reisgids met alle Kaapverdische hoogtepunten!

Reishandboek Kaapverdië

Reisboek Kaapverdië

Informatie & kopen

Bol logo
logo vakantie-kaaverdië