Zipline Cabo Verde.

Op Sal kan je zeer veel activiteiten beleven maar deze tokkelbaan is er echt een aanrader!

Tokkelbaan langer dan 1 kilometer!

Op deze tokkelbaan is de kabel gespannen van een bergtop van 103 meter boven de zeespiegel. Het uitzicht is echt fenomenaal als je boven op de piek van het natuurgebied Serra Negro staat. Bij helder weer kan je in de verte zelfs het eiland Boa Vista zien liggen.

1 kilometer Zip Line. "Het eerste stuk van de tokkel, wordt de snelheid flink opgebouwd. Met de wind om je oren, suizen we naar beneden."

Hou je vast want de tokkel snelheid kan oplopen tot wel 25 meter per seconde! Je raast dan over een afstand van meer dan 1000 meter de berg af. Als je durft, kijk je naar beneden want je tokkelt een stuk over de brekende golven van de kust van Sal.

Zipline Cabo Verde

€45,- Viator logo
Info / boeken

Verslag zipline Cabo Verde.

De crewleden halen ons op bij onze accommodatie met een grappig 4x4 truckje. Met nog een tweede jeep komen we zo'n kleine 30 minuten hobbelen later aan bij het gezellige Zipline Cabo Verde cafétje. We zijn dan bij de voet van het plateau aangekomen, vlak bij het eind punt van de tokkelbaan. De gastheren maken er een heuse relaxte swingshow van. Met name Ibrahima is een natuurtalent entertainer. Met losse heupen en een brede lach helpen ze ons bekwaam. Daar waar nodig, stellen ze de nerveuze gasten wat gerust.

Ieder krijgt een rugzak met zijn eigen uitrusting dat speciaal geschikt is voor jou gewicht. Vanaf het café loop je onder het poortje door met de tekst: Are you ready? Iedereen loopt vol verwachting door het afgezette pad met vele trappen op. In dit natuurgebied, de Serre Negro, wisselen donkere gesteente af met witgele zandgronden.

Boven op de berg aangekomen worden we getrakteerd op een prachtig uitzicht over de zuidoostelijke kustlijn van Sal. We zien Santa Maria in de verte, de zoutpannen daarvoor, en vele kites aan de kuststrook. Aan de andere kant ligt de het plateau van de 65 miljoen jaar oude Serra Negro.

We zetten onze helmen op, en worden geholpen met de harnassen. Het eerste stuk van de tokkel, wordt de snelheid flink opgebouwd. Met de wind om je oren, suizen we naar beneden. De rollers vlak boven je hoofd maken steeds meer rolgeluid, en stijgen al snel in toonhoogte.

Zip Line Cabo Verde freestyle en vasthoudend tokkelen. Ga je freestyle of vasthoudend tokkelen? Er is voor ieder een keuze bij Zip Line Cabo Verde.

De kabel is zo dik en zwaar, dat hij de eerste 250 meter steiler naar beneden hangt als het laatste gedeelte van de baan. En dat is maar goed ook, het geeft je op het einde wat ruimte om je harde snelheid er weer uit te halen. Een veer van zeker 10 meter lang is op het einde om de kabel gedraaid om je extra af te remmen. De meeste tokkelaars hebben de veer ook wel nodig want ook de passaatwind die met je meewaait, geeft je nog eens extra boost in de rug.

Zip Line Cabo Verde café. Zip Line Cabo Verde café.

Onderaan in het cafétje staat de muziek gezellig hard, en heb je nog even de tijd om genieten van een snack en een drankje. In het café komen dan steeds meer blije mensen aangeschoven de net een wilde ervaring achter de rug hebben. En worden we even later als groep weer terug naar huis gebracht.

Alles op een rijtje: Cabo Verde Zip Line.

Kenmerken van de tokkelbaan:

 • Topsnelheid maximaal 25 meter per seconde of 90 km/h!
 • Lengte kabel meer dan 1 km.
 • Maximale hoogte 103 meter.
 • Alle leeftijden: Minimale gewicht om te mogen tokkelen: 30 kg.
 • Maximale gewicht om te mogen tokkelen: 140 kg.
 • Mogelijkheid om samen te gaan: Ja (alleen dan samen lichter dan 140 kg.)
 • Gezellige boel, met veel muziek en 1 drankje inclusief.
 • 113 reviews op TripAdvisor met score:
 • Een action camera is optioneel te huur.
 • Duur ongeveer 2,5 uur uit en thuis.

Heb je nog meer zin in actie? Check dan de vele activiteiten die je kan doen op Sal.

Wist je dat?

Oppervlakte vergelijk Nederland - Kaapverdië.
 • Het Kaapverdische zeegebied bijna 1,5 keer zo groot is als Nederland!
 • Kaapverdië 2 eilanden heeft met All Inclusive resorts?
 • Kaapverdië 3 Nederlandse vliegbestemmingen heeft?
 • Kaapverdië 4 uur meer zonuren heeft?
 • Het 7 uur vliegen is naar Kaapverdië?

Meer over Kaapverdië

Weer verwachting:

Huidig weer in Sal.

Dat wordt insmeren! Meer weer

Praktische en culturele reisgids met alle Kaapverdische hoogtepunten!

Reishandboek Kaapverdië

Reisboek Kaapverdië

Informatie & kopen

Bol logo
logo vakantie-kaaverdië