Surfen op Sal

Er zijn meerdere redenen waarom Sal een mekka is voor de surfer. Er liggen om te beginnen langs de zuidkust verschillende surfscholen. Sal heeft een groot aantal plekken waar je als surfer zowel voor links golvend als rechts golvend goed terecht kan. Verder leveren de passaat winden, vrijwel altijd een noordoostelijke zeebries. In de maanden december t/m juni gemiddeld 25-40 km/h. In o.a. de baai van Costa Fragata, ligt een zo'n prachtig surf gebied. Bij deze zogenaamde Kite Beach worden daarom ook wedstrijden van de World Tour gehouden.

Kite Beach

Via een onverharde weg door de vlakte en de oostelijke duinen, kom je bij een bijzonder café met kitesurf school. De eigenaar is Mitu Monteiro. Hij is de Kaapverdische wereldkampioen kitesurfen van 2008. Deze plek is uitgegroeid tot het epicentrum van de kitesurf sport.

Hier kan je les krijgen in verschillende surf disciplines. Ze hebben de volledige kitesurf uitrusting hier te huur, met twintype- of Waveboard plank. Ook worden er vrijwel dagelijks downwind surf excursies georganiseerd. Dit zijn tochten vanaf Kite-Beach naar Santa-Maria (6 km) of van Serra Negra naar Kite-Beach (4 km).

Op Kite Beach leren studenten Kitesurfen in no-time. Op Kite Beach leren studenten Kitesurfen in no-time. Erachter de Costa Fragata waar je vele surfers al van veraf ziet.

Ook kan je hier de zogenaamde "Surfspothulp" afnemen. Ze helpen je dan met het vinden van de juiste spot op het eiland. Er is hiervan een Zuid-spots route en de duurdere Noord-spots route. Verder helpen ze je met de uitrusting, en komen te hulp met waterscooter in geval van nood.

Boek online je surf lessen op Sal

Wil je weten welke andere leuke activiteiten je kan doen en welke bezienswaardigheden we adiviseren op Sal? Een compleet overzicht van de activiteiten en highlights op Sal vind je hier.

Surfspots Kaapverdië

Gebieden waar gesurft wordt zijn:

Plaats
Linker golven Serra negra / Ponta leme bedje / Kite Beach (Fragata)
Rechter golven Ponta Sino / Ponta Preta / Canoa / Calheta Funda / Alibaba / Fontona Alibaba / Calheta / Secret Spot / Parda

Tabel linker en rechter golven overzicht.

Kaart Surfspots.

Kaart surfspots op Sal Kaapverdië.

De verschillende stijlen surf disciplines

Naam stijl Omschrijving van stijl mogelijkheden Sal
Body surfen Het effectief meeliften op een golf met alleen vinnen aan je voeten. Je lichaam is hierbij te vergelijken met de plank van een surfer.
Surfen Surfen is al staande op een plank de wassende golf als bron van voortstuwing gebruiken.
Windsurfen Surfen met plank en draaibaar zijl met wind (en soms ook de golf) als bron van voortstuwing.
Kitesurfen Surfen met plank en een kite. Dit is een moderne vlieger vast om je romp, met dubbele lijnen die de stand van de vlieger kunnen beïnvloeden.
Freestyle Kitesurfen Hierbij is alles geoorloofd maar sterk gefocust op trucks als (zeer) hoge sprongen en rotaties van zowel de kitesurfer als kite.
Freeride Kitesurfen De meest populaire kitesurf stijl en is primair bedoelt om te genieten van het spelen met de elementen.
Downwind kitesurfen Een aantal kilometer met de wind mee kitesurfen.
Suppen Staande op grote plank met behulp van een roeispaan.

Tabel surf disciplines.

Wist je dat?

Oppervlakte vergelijk Nederland - Kaapverdië.
  • Het Kaapverdische zeegebied bijna 1,5 keer zo groot is als Nederland!
  • Kaapverdië 2 eilanden heeft met All Inclusive resorts?
  • Kaapverdië 3 Nederlandse vliegbestemmingen heeft?
  • Kaapverdië 4 uur meer zonuren heeft?
  • Het 7 uur vliegen is naar Kaapverdië?

Meer over Kaapverdië

Weer verwachting:

Huidig weer in Sal.

Dat wordt insmeren! Meer weer

logo vakantie-kaaverdië