Mindelo

De boulevard van Mindelo is een perfect startpunt voor een wandeling door het oude centrum. De nieuwe haven Pont d`Agua ligt naast het luxueuze hotel Pont dAgua en aan de andere kant de Mansa Floating Hub. Dit is een prachtig drijvend cultureel en creatief platform waar ook vele muziekevenementen gehouden worden. 's Avonds is het platform vaak kleurrijk verlicht. De vorm is gebaseerd op driehoeken die in zowel het kleurrijke raamwerk, als in de vorm van de drie drijvende gebouwen terug te vinden zijn.

Morna zangdiva Cesária Evora.

Kaapverdische blues is ook wel bekend onder de naam Morna. Het is een aftakking van de muziekstroming Fado uit Portugal. De bekendste traditionele Morna zangeres is geboren op Sao Vicente in de stad Mindelo.

Het is Cesária Evora, ook wel "Queen of Morna" genoemd. Ze is overleden op 17 december 2011. Cesária trad vaak op zonder schoenen en zong vooral in het Creools. Beluister maar eens haar afspeellijst op Spotify. In de jaren 80 brak ze wereldwijd door en won een Grammy award in 2004. Het vliegveld op São Vicente in 2012 omgedoopt tot Cesária Evora Airport.

Weer verwachting:

Huidig weer in Sal.

Dat wordt insmeren! Meer weer

Tui Blue Cabo Verde

Beoordeling: 8,4

Informatie & boeken

Tui logo

Wist je dat?

Oppervlakte vergelijk Nederland - Kaapverdië.

Het Kaapverdische zeegebied bijna 1,5 keer zo groot is als Nederland! Meer over Kaapverdië

Zipline Cabo Verde

Actief
Informatie
logo vakantie-kaaverdië