Santa Luzia

8,5 km oostelijk van Sāo Vicente ligt het "hagedissen eiland" Santa Luzia. Er is een weerstation op het eiland, en soms zijn er vissers in de buurt die in het kanaal van Santa Luzia vissen.

Op een onbewoond eiland.

Praktisch is het eiland Santa Luzia onbewoond. In de 18e eeuw is er hier waarschijnlijk een kleine nederzetting geweest, en is wat af en toe vee uitgezet. Maar door de droogte zijn die toch weer vrij snel weer vertrokken.

De ferry tussen Sāo Vicente en Sāo Nicolau komt regelmatig langs (maar niet aan). Een verbinding naar het eiland is er dus niet. Daarmee is er dus eigenlijk geen goede mogelijkheid om er te komen, laat staan te verblijven. Wel is het een mooi eiland dat je kan zien op je heen óf terugreis naar de Kaapverdische Archipel.

Natuurreservaat

Samen met de 2 nabij liggende eilandjes Ilhéu Raso en Ilhéu Branco vormt het een groot beschermd natuurgebied. Het eiland is daarmee ook op de voorlopige Unesco werelderfgoed lijst gekomen. Hoewel het eiland zelf 34.2 km² groot is, strekt het natuurgebied zich uit over de oceaan met een oppervlakte van 469 km².

Luchtfoto van Santa Luzia.

Tijdens de vlucht van Sāo Vicente naar Sal kijken we in zuidelijke richting: Unesco werelderfgoed gebied Santa Luzia en daarachter Ilhéu Branco zijn vanuit de lucht te zien.

Bergen op Santa Luzia

De hoogste bergtop heet Topana en steekt 397 meter hoog boven het water uit. Je kan hem zien naast de wolken in het midden van de foto. Rechts op de foto (op het westelijk gedeelte van het eiland) ligt de Agua Duce en is 316 meter hoog.

Wist je dat?

Oppervlakte vergelijk Nederland - Kaapverdië.
  • Het Kaapverdische zeegebied bijna 1,5 keer zo groot is als Nederland!
  • Kaapverdië 2 eilanden heeft met All Inclusive resorts?
  • Kaapverdië 3 Nederlandse vliegbestemmingen heeft?
  • Kaapverdië 4 uur meer zonuren heeft?
  • Het 7 uur vliegen is naar Kaapverdië?

Meer over Kaapverdië

Weer verwachting:

Huidig weer in Sal.

Dat wordt insmeren! Meer weer

Praktische en culturele reisgids met alle Kaapverdische hoogtepunten!

Reishandboek Kaapverdië

Reisboek Kaapverdië

Informatie & kopen

Bol logo
logo vakantie-kaaverdië