Waar ligt Kaapverdië

Geografie

De Kaapverdische archipel kent 14 eilanden. Ze liggen in de Atlantische oceaan op 575 tot 860 km uit de kust van de Senegalese hoofdstad Dakar en op 1650 KM ten noorden van de evenaar.

Hoe groot is Kaapverdië?

De 10 grotere eilanden variëren in oppervlakte van 35 km² (Brava) tot 900 km² (Santiago). Vergelijk dit een met bijvoorbeeld Texel dat 163 km² groot is.

Tel je alle Kaapverdische eilanden bij elkaar op, kom je uit op een oppervlakte van 4033 km². Tel je hierbij het Kaapverdische zeegebied op, dan zit je op een totaal van 57.500 km². In vergelijk: Nederland is 41.500 km² en België 30.500 km².

Oppervlakte vergelijk Nederland - Kaapverdië.

Vergelijking van oppervlakte tussen Nederland en de Kaapverdische eilanden.

Kaart Kaapverdië

Van Amsterdam naar Kaapverdië

De afstand tussen Amsterdam en Kaapverdië bedraagt 4700km. Het is daarmee ongeveer 6 uur vliegen naar Sao Vicente, Boa Vista of Sal.

Door de ligging zijn ze altijd een belangrijk tussenpunt geweest voor trans-Atlantische routes. Vroeger met name de zeehavens in Praia en Mindelo maar de laatste jaren ook als tussenstop voor vliegverkeer.

Macaronesië

De eilanden van Kaapverdië zijn van vulkanische oorsprong en behoren tot een grotere groep van eilanden in de oostelijke Atlantische Oceaan. Samen met de archipels en eilanden als de Azoren, Canarische eilanden, Madeira en Ilhas Selvagens (een kleine Portugese eilandengroep ten noorden van de Canarische eilanden) vormen ze het Macaronesië (uit het Grieks: gelukzalige eilanden).

Ondanks de grote onderlinge afstanden tussen de eilanden van Macaronesië hebben ze opvallend veel gemeen voor wat betreft de planten- en dierenwereld.

Weer verwachting:

Huidig weer in Sal.

Dat wordt insmeren! Meer weer

Tui Blue Cabo Verde

Beoordeling: 8,4

Informatie & boeken

Tui logo

Wist je dat?

Oppervlakte vergelijk Nederland - Kaapverdië.

Het Kaapverdische zeegebied bijna 1,5 keer zo groot is als Nederland! Meer over Kaapverdië

Zipline Cabo Verde

Actief
Informatie
logo vakantie-kaaverdië