Fietsen in Kaapverdië

Kaapverdië kent eigenlijk geen fietspaden. Wel zijn de eilanden als Boa Vista en Sal relatief plat te noemen. De leukste fietstocht maak je hier met een fat bike. Deze fiets heeft dikkere banden zodat je niet wegzakt in het strand- en duinzand.

Electrische Fat bike.

Fietsen door de duinen is zwaar, zonder dikkere banden, zak je zo 10 cm in het losse zand. De fat bike met elektrische motor trekt mijn, 100 kg wegende lichaam, zonder problemen door het mulle zand. Daarmee wordt deze fietstocht voor iedereen een relaxte ervaring.

Prachtige fietsen met dikke banden tijdens de toer. Prachtige fat bike fietsen met dikke banden en elektro moter tijdens de toer.

MTB e-bike tour

€ 35,-
Informatie

Verslag van de hoogtepunten van de MTB-tour.

We starten en eindigen in Santa Maria. In het centrum, aan het straatje wat naar de befaamde pier loopt, zit de fiets/ adventure winkel Bikeshop Santa Maria. Ze verkopen er ook allerlei leuke prularia.

We fietsen met een groepje van 8 personen tegen de wind in, al vrij snel weer langs de kust strook. We bezoeken een rotsformatie met 2 natuurlijke bogen. Bij rustige zee kan je hier over lopen.

Een vervallen oud kerkje dat eigenlijk alleen een beetje beschut tegen de zon en wind. Want 2 zijkanten van het gebouw zijn volledig open. Wat wel een apart gezicht is. Dit is overigens de eerste "kerk" waar reclame gemaakt word voor bier haha!

We rijden over paden door prachtige duinen waar we zo af en toe het fiets motortje mee moeten laten helpen. We komen aan bij het gezellig drukke kite beach, waar je tientallen kites in de lucht ziet hangen.

Ook bezoeken we de zoutpannen even buiten Santa Maria. Hier zijn nog steeds mensen aan het werk om zout te winnen. De vele wit/ roze bergjes en de met water gevulde pannen vormen een afwisselend geheel in het landschap.

Even verderop rijden we Santa Maria van de andere kan weer binnen. Onze gids heeft hier ook een appartement zo laat hij zien. Ook is er een mooi en nieuw gebouw Marché Municipal ingericht met een bar, een groente- en fruitmarkt en vele zelfstandigen die er een eigen winkeltje runnen, of kantoortje houden.

360 rondkijken in Marché Municipal


Loading...

Marché Municipal

tip: Boek deze fietstocht aan het begin van je vakantie. Je krijgt behalve je initiële orientatie in en om Santa Maria, ook nog ideetjes waar je eventueel kan gaan eten en drinken.

Wist je dat?

Oppervlakte vergelijk Nederland - Kaapverdië.
  • Het Kaapverdische zeegebied bijna 1,5 keer zo groot is als Nederland!
  • Kaapverdië 2 eilanden heeft met All Inclusive resorts?
  • Kaapverdië 3 Nederlandse vliegbestemmingen heeft?
  • Kaapverdië 4 uur meer zonuren heeft?
  • Het 7 uur vliegen is naar Kaapverdië?

Meer over Kaapverdië

Weer verwachting:

Huidig weer in Sal.

Dat wordt insmeren! Meer weer

Praktische en culturele reisgids met alle Kaapverdische hoogtepunten!

Reishandboek Kaapverdië

Reisboek Kaapverdië

Informatie & kopen

Bol logo
logo vakantie-kaaverdië