Praktische reisinformatie

TSA registratie online (Luchthavenbelasting)

Luchthavenbelasting of ook wel Airport Security Tax wordt afgehandeld door de (TSA - Transportation Security Administration). Deze registratie doe je het beste vooraf online. Voor Kaapverdië, word dit afgehandeld bij TSA registratie via zetes.com. Let erop dat je dit uiterlijk 5 dagen voor vertrek geregeld hebt.

Luchthavenbelasting ter plaatse.

Ben je niet geregistreerd bij aankomst, moet je dit ter plekke op het vliegveld regelen. De douane brengt hiervoor de TSA-kosten in rekening en zijn € 31,- per persoon. Bewaar het bonnetje dat je krijgt goed.

Alleen passagiers, die in het bezit zijn van een in een EU-land uitgegeven paspoort, kunnen zich via het formulier registreren.

Paspoort

Je paspoort dient nog minimaal 6 maanden na terugkomst geldig te zijn.

Heb je een paspoort dat is uitgegeven in een niet EU-land, adviseren wij je contact op te nemen met het consulaat voor informatie hoe de registratie te doen.

Rijbewijs

  • Het Nederlandse rijbewijs is geldig in Kaapverdië, ook bij het huren van een voertuig.
  • Een Internationaal rijbewijs is niet vereist.
  • Let op: Verhuurbedrijven kunnen specifieke eisen stellen. Bijvoorbeeld een minimum- of maximumleeftijd of een minimumaantal jaren dat je het rijbewijs hebt.

Corona & gezondheidsverklaring.

Corona

Bestemmingen naar landen buiten de EU hebben veelal code oranje. Landen binnen de EU meestal code geel voorlopig. Dat betekend niet dat het niet mogelijk is naar deze landen te reizen. Reizen naar Kaapverdië worden daarom weer aangeboden.

Inentingen Kaapverdië

Met meer dan 300.000 inentingen (november 2021), wat ruim +50 % van de bevolking is. Loopt Kaapverdië zelfs voor op een aantal Europese landen met code geel zoals bijvoorbeeld Kroatië en Slowakije.

Daar komt bovenop, dat Kaapverdiërs die werken in de toeristenindustrie, prioriteit gekregen voor een vaccin. Dit omdat zij zorgen voor 25% van het NBP. Maar de belangrijkste bescherming blijft natuurlijk dat je zelf de antistoffen draagt tegen Covid.

Gezondheidsverklaring overhandigen.

Kaapverdië kent een gezondheidsformulier dat door iedere reiziger ingevuld moet worden en afgegeven tijdens de controle bij aankomst. Het stelt vragen over je inentingen en je eventuele Covid geschiedenis.

Heb je aangetoond dat je antistoffen hebt, dan heeft Kaapverdië eigenlijk nauwelijks nog beperkingen.

Je blijft in beginsel verzekerd vanuit de basisverzekering voor gezondheidszorg. Je kunt bovendien goed verzekerd op reis naar Kaapverdië ook tijdens oranje reisadvies, met een annulering en/of reisverzekering.

Weer verwachting:

Huidig weer in Sal.

Dat wordt insmeren! Meer weer

Tui Blue Cabo Verde

Beoordeling: 8,4

Informatie & boeken

Tui logo

Wist je dat?

Oppervlakte vergelijk Nederland - Kaapverdië.

Het Kaapverdische zeegebied bijna 1,5 keer zo groot is als Nederland! Meer over Kaapverdië

Zipline Cabo Verde

Actief
Informatie
logo vakantie-kaaverdië