Op rondreis door Kaapverdië

Als de mix van goed weer, cultuur en natuur je aanspreekt, zal het rondreizen over de Kaapverdische eilanden je aangenaam verrassen.

Op een individuele rondreis kan je een aantal wandelingen maken die je versteld doen staan van natuurschoon. Er zitten in de mooiste wandelingen wel wat hoogtemeters, en goed schoeisel is absoluut een must.

Prachtige wandelingen maak je aan de noordkant van Santo Antão. Hier aan de kust, of in de groene valleien landinwaards. Prachtige wandelingen maak je aan de noordkant van Santo Antão. Hier aan de kust, of in de groene valleien in Santa Antão's centrale gedeelte, meer landinwaarts.

Uitrusten kan je weer in het kleurrijke Mindelo. Daar word je ondergedompeld in een mix van melancholische Morna, of de opzwepende Funana muziek.

Enkele hoogtepunten van de individuele rondreis van 8 dagen met prachtige wandeltochten.

 • Het eiland São Vicente wordt gezien als het cultureel en muzikaal centrum van Kaapverdië. De hoofdstad van het eiland, Mindelo, is het onbetwiste epicentrum van deze swingende morna en funana klanken.
 • Santiago Art resort in Mindelo. Santiago Art resort in Mindelo.

 • Santo Antão is het op 1 na grootste eiland met prachtige bergketens en groene valleien. Soms zijn de steile hellingen met vele groene landbouwterrassen gecultiveerd. De kronkelende zand- en stenenpaden vormen je (wandel)pad door dit unieke landschap.
 • Met een excursie om met lokale familie te koken, en samen te eten.
 • Over het eiland Santo Antão rijden taxibusjes ofwel aluguers. Deze aluguers hanteren het hop-on, hop-off principe, en je deelt het busje met meerdere reizigers. Veel van de wegen op het eiland zijn adembenemend mooi.
 • Vanaf Porto Novo loopt er een weg naar Ribeira Grande. Dit is een van de mooiste wegen die je in Kaapverdië kan afleggen. De weg is geplaveid met basalt stenen, en het heeft 30 jaar gekost deze weg te bouwen. Komende vanaf Porto Novo is het eerste stuk nog bedekt met lavaheuvels en weinig afwisselend bergmassief. Maar dan kronkelt dit weggetje de prachtige bergen in, groener en groener wordt het, terwijl je steeds weer overweldigend verrast word door het nieuwe vergezicht.
 • Een van die overweldigende uitzichtpunten, is de op de kraterrand van Cova de Paúl. Een inactive krater met binnenin een groene lappendeken aan akkertjes.
 • De vallei naar het plaatsje Xôxô is ook al zo mooi. Tussen de terrassen steken de fotogenieke bergtoppen soms bijna verticaal uit de grond.

Rondreis met prachtige hoogtepunten.

Wandeltocht Ponta do Sol - Fontainhas - Cruzinha.

Deze spectaculaire wandeltocht start vanuit het kleurrijke dorpje voert je langs de ruige kust strook in het noorden van Santo Antão. Hier kan je soms zeeschildpadden, zeearenden en walvissen zien. De wandeling is vrij intensief, maar je kan genieten vanaf de allermooiste uitzichtpunten. Fontainhas is als dorp met het mooiste uitzicht verkozen door National Geographic. Je wordt opgehaald en weer thuisgebracht vanaf je accommodatie op Santo Antão of Ponto do Sol.

Wist je dat?

Oppervlakte vergelijk Nederland - Kaapverdië.
 • Het Kaapverdische zeegebied bijna 1,5 keer zo groot is als Nederland!
 • Kaapverdië 2 eilanden heeft met All Inclusive resorts?
 • Kaapverdië 3 Nederlandse vliegbestemmingen heeft?
 • Kaapverdië 4 uur meer zonuren heeft?
 • Het 7 uur vliegen is naar Kaapverdië?

Meer over Kaapverdië

Weer verwachting:

Huidig weer in Sal.

Dat wordt insmeren! Meer weer

Praktische en culturele reisgids met alle Kaapverdische hoogtepunten!

Reishandboek Kaapverdië

Reisboek Kaapverdië

Informatie & kopen

Bol logo
logo vakantie-kaaverdië