Santo Antão: Adembenemende bergen en groene valleien.

Volgens vele mensen is Santo Antão een van de mooiste Kaapverdische eilanden. In het centrale deel en het noorden, lopen prachtige wandelroutes die je het beste met een gids kan maken. Het gebied staat bekend om zijn adembenemende landschappen de wandelingen voeren door bergachtige terreinen, groene valleien, en langs spectaculaire kustlijnen lopen. Kies je een individuele rondreis, krijg je van de mensen op dit eiland gratis een blij hart met hun Kaapverdische Morabeza.

Xoxo vallei

Prachtig natuurschoon op het eiland Santo Antao met de iconische piek in de Xoxo vallei.

Santo Antão: Wandelroutes door Ribeira do Paul vallei.

De Ribeira do Paul vallei is bekend om zijn vruchtbare grond en rijke vegetatie, waardoor het een van de groenste gebieden in Kaapverdië is. Ze telen hier suikerriet, bananen en groenten zoals tomaten, wortelen, kool, uien, en knolgewassen als zoete aardappel en cassave. Er lopen hier enkele lineaire wandelroutes die je eventueel over meerdere dagen kan uitspreiden. Ook zijn er enkele routes in de vallei waarmee je weer terugkomt op je startpunt.

Groene vallei Santo Antāo.

Mais, suikerriet en wuivende palmen in de valleien van Santo Antão

Er zijn meer uitdagende paden voor avontuurlijke wandelaars maar ook routes onder de 3 uur. De zwaarte van deze wandelingen verschilt nogal en zo ook het aantal hoogte meters. Hoe je het ook wil plannen, alle Ribeira do Paul vallei wandeltochten zijn prachtig. Ze hebben ze adembenemende uitzichten op terrasvormige landbouwgronden, weelderige plantages, en pittoreske dorpjes. Hier is het genieten van het geluid van kabbelende beekjes, het zicht op imposante bergen, en de geur van tropische bloemen langs het pad.

Een van de populaire routes is de wandeling van Cova krater naar de Ribeira do Paul vallei of door naar het dorp Paul aan de kust. Met een minibusje rij je naar de indrukwekkende krater van een uitgedoofde vulkaan, de Cova. Daar daalt de wandelroute af naar de groene valleien van Paul. Onderweg worden wandelaars getrakteerd op spectaculaire uitzichten over de krater en de omliggende landschappen.

Cova krater

Het uitzicht op de Cova krater.

Pad over berghelling

Prachtig aangelegd wandelpad met bijna 900 meter hoogteverschil.

Kom je beneden aan in een van de gehuchtjes, kom je vast en zeker bij een van de lokale distilleerderij aan om een zoete Ponche de Mel met honing te proberen. Dit is een likeur gemaakt van het suikerriet waar je zojuist langs hebt gewandeld! Probeer ook de capucha, die hier vaak bereid wordt met o.a. verse vis en lokaal verbouwde bonen, mais en cassave.

All lokale eilandbewoners doen aan Morabeza! Iedereen is dus gastvrij, open en vriendelijk. Behalve de aangeboden ponche en capucha, zullen je ze de weg wijzen en tips geven. Toch is aan te raden om een lokale gids in te huren voor deze wandelingen. Voor de veiligheid uiteraard, maar ook om meer te leren over de cultuur, geschiedenis, en flora en fauna van het eiland. Eilandhoppen naar Santo Antão is een onvergetelijke ervaring die elke wandel- en natuurliefhebber zou moeten meemaken!

Wist je dat?

Oppervlakte vergelijk Nederland - Kaapverdië.
  • Het Kaapverdische zeegebied bijna 1,5 keer zo groot is als Nederland!
  • Kaapverdië 2 eilanden heeft met All Inclusive resorts?
  • Kaapverdië 3 Nederlandse vliegbestemmingen heeft?
  • Kaapverdië 4 uur meer zonuren heeft?
  • Het 7 uur vliegen is naar Kaapverdië?

Meer over Kaapverdië

Weer verwachting:

Huidig weer in Sal.

Dat wordt insmeren! Meer weer

Praktische en culturele reisgids met alle Kaapverdische hoogtepunten!

Reishandboek Kaapverdië

Reisboek Kaapverdië

Informatie & kopen

Bol logo
logo vakantie-kaaverdië