Golfen in Kaapverdië.

Ah, de prachtige Kaapverdische eilanden, witte stranden, palmbomen en ...groene golfterreinen!

Meer en meer is Kaapverdië een golfparadijs in de Atlantische Oceaan aan het worden! Laten we eens kijken naar golf situatie nu op de eilanden. Want op zowel Sal als São Vicente vinden momenteel golfactiviteiten plaats.

Zo zien we op het eiland Sal de recentelijke green uitbreidingen van 9 naar 18 holes bij de Golf & country club Viveiro.

Op São Vicente zit de oudste golfclub St. Vincent Golf Club uit 1906, dat een golfbaan heeft dat nog ouder is als Nederlands oudste baan. Hier golfen ze al sinds die tijd en nog steeds, door gebrek aan water, wordt er op zand gespeeld.

Unieke golfbaan in Kaapverdië: Golf & country Viveiro

Gras is een extreme zeldzaamheid voor een eiland als Sal. Het hebben van een green is daarom surealistiesch voor bezoekers, een heerlijke ondergrond voor golfers én een noviteit voor de inwoners van Sal.

En toch kan je op Sal al genieten van de recentelijke, maar inmiddels spectaculaire 18-holes Par 72 golf & country Viveiro. Een paar jaar geleden nog een zandvlakte, nu met een perfect groene grasmat en meer dan 1000 wuivende palmbomen. De totale lengte tee to hole is een kleine 6 Km.

Een uniek element dat deze golfcourse heeft boven de meeste anderen, is de droge Harmattan wind. Het hele jaar door is er veel wind op Sal, maar van november tot maart waait deze vanuit de Zuid-Sahara helemaal naar het eiland Sal, waardoor het spel op de green een echte uitdaging wordt! Dit ga je zeker ook ervaren op de driving range van 300 meter.

Zo groen als gras!

Zo groen als gras!

Een interessant weetje over deze golfbaan is dat het specifike grassoort paspalum gebruikt. Het paspalum gras heeft een zeer hoge tolerantie voor zout water en daarmee kan de green volledig besproeit worden met brak water. Mede hierom is Viviero het eerste duurzame groene golfbaan op Kaapverdië. Het grasgroene gras steekt contrastrijk af tegen de bruinrode grond.

Greenfee en materiaal huur Golf & Country Viveiro.

Golf tarieven:

 • driving range: € 10 - 12
 • 1 x Greenfee: 9 holes € 50 of € 70 juli-april.
 • 1 x Greenfee: 18 holes € 70 of € 100 juli-april.
 • Korting als je 3 x tot 5 x boekt zijn van 7.5 % tot 20 %.

Huur Clubs, trolley en Buggy

 • Clubs € 20,-
 • Trolley € 4,-
 • Buggy € 25,-

Golf toekomst op São Vicente - het Riviera Mindelo Project.

Wat ook interessant is, is om te kijken naar de nieuwe plannen om golfcourts te maken. São Vicente lijkt aan een vooravonden te staan van een reusachtig project dat nog veel meer als alleen golfcourse omvat.

Vlak naast Mindelo in de baai van Porto Grande zou een uitbreiding komen naast de huidige bebouwde kom. In 3 fasen van totaal 12 jaar, worden huizen, universiteit, een haven, 5 hotels, 18 holes golfbaan en nog veel meer.

alt

Aan plannen geen gebrek op dit 3.500.000 m2 terrein. Hopelijk geven dit soort inspanningen een positieve verandering voor Mindelo, en de inwoners van het (ei)land.

De nieuwste plannen om te golfen op het eiland Santiago.

Op het eiland Santiago is men momenteel ook investeerders aan het zoeken voor een golfbaan. Het zal tussen de bergen en de prachtige kustlijn liggen. Direct aan de prachtige kustweg tussen Praia en de oudste nederzetting buiten Europa: Cidade Velha.

Hier kunnen golfers hopelijk in de toekomst terecht kunnen bij de Santiago Golf Resort . Komt het project van de grond, zal het een mix worden van uitdagende holes en prachtige panorama's vanaf de tee's.

Wat is de mooiste golfbaan in Kaapverdie?

Hoewel de dromers onder ons wellicht zeggen dat de Plannen bij Mindelo, of Praia prachtig zullen gaan worden is de golfbaan bij Santa Maria op het eiland Sal wat ons betreft nu nog de mooiste.

De plannen voor ontwikkeling alhier omvatten uiteindelijk een uitbreiding naar een 27 holes golbaan, een clubhuis, hotel, resort, recreatievoorzieningen en zelfs een woonwijk.

Wist je dat?

Oppervlakte vergelijk Nederland - Kaapverdië.
 • Het Kaapverdische zeegebied bijna 1,5 keer zo groot is als Nederland!
 • Kaapverdië 2 eilanden heeft met All Inclusive resorts?
 • Kaapverdië 3 Nederlandse vliegbestemmingen heeft?
 • Kaapverdië 4 uur meer zonuren heeft?
 • Het 7 uur vliegen is naar Kaapverdië?

Meer over Kaapverdië

Weer verwachting:

Huidig weer in Sal.

Dat wordt insmeren! Meer weer

Praktische en culturele reisgids met alle Kaapverdische hoogtepunten!

Reishandboek Kaapverdië

Reisboek Kaapverdië

Informatie & kopen

Bol logo
logo vakantie-kaaverdië