Welke outdoor activiteiten kan ik op Boa Vista doen?

Op Boa Vista heb je unieke vakantie activiteiten, en de meeste zijn online direct kan boeken. Een greep uit de sportieve activiteiten zijn:

 • Sterrenkijken zonder strooilicht.
 • Over de zandduinen van Viana met een 4x4 buggy.
 • Walvis spotten 3 uur tour.
 • Vissen, snorkelen en barbecue combinatie 5 uur.
 • Diverse off-road quad tochten 2 - 4 uur.
 • Dikkopschildpadden kijken met milieu keurmerk.

Buggy 4x4 Met 1000cc 4x4 buggies verken je het eiland op onbegaanbare paden, en is dus een prachtige manier voor een actieve ontdekkingstocht!

Sterrenkijken zonder strooilicht.

Sterrenkijken in België en Nederland is mogelijk, maar vele sterren zijn niet zichtbaar. Dit komt soms door de bewolking, maar met name door het strooilicht van de verlichting op de grond. Dit licht weerkaatst met alle waterdamp en andere deeltjes die in de lucht zweven.

In de zandduinen woestijn van Viana heb je in de nachtelijke uren alleen maar stilte en duisternis om je heen, en dus weinig strooilicht. Soms lijkt het alsof hier alle sterren naar jouw kijken...

Tip: Boek deze tour als je naar Boa Vista gaat. De ervaring zonder strooilicht is er één om niet snel te vergeten, je kan tot wel 4000 sterren zien! En omdat er steeds minder plaatsen zonder strooilicht bestaan, moest je deze kans op Boa Vista echt niet laten liggen!

Cross met een 4x4 buggy over de zandduinen van Viana.

Viana is een indrukwekkend zandduinengebied in het oosten van Boa Vista. Je kunt er met een 4 wielen aangedreven buggy doorheen en genieten van het prachtige landschap.

Tijd om te gaan met die banaan, en je stuurmanskunsten te laten zien met deze geweldige belevenis.

Tip: Trek oude kleren aan, neem een zonnebril en een flesje water mee. Een helm met haarnetje, een bandana en evt. een bril krijg je daar.

Walvis spotten 3 uur tour (maart t/m mei).

Heb je ooit de immensiteit van een 15 meter lange bultrug walvis ervaren, dan weet je pas dat je dit nooit had mogen missen!

Je vaart met de "Simply no stress" boot de blauwe zee op. De bultrugwalvissen komen soms verticaal omhoog in Boa Vista en landen met een oorverdovende plons weer in het water.

Tip: Ben je in de maanden maart, april en mei op vakantie in Boa Vista? Dan verblijven de walvissen rond Boa Vista om te paren of baren.

Tip 2: Geen zeebenen? Neem dan een goede maaltijd en/ of een primatour vooraf.

Vissen, snorkelen en Barbecue trip.

Op deze "no stress" privé tour, ga je samen met enkel familie en/ of vrienden. Kapitein Tuck is geboren en getogen in Boa Vista en brengt soms zijn broer of een vriend mee. Jullie varen dan langs baaitjes van Boa Vista, en gaan de prachtige visspots bezoeken. Lekker even zwemmen om af te koelen, of snorkelen en de prachtige onderwaterwereld bekijken.

Op het strand ga je de gevangen vis opeten en kan je voldaan uitbuiken in de zon. Frisdranken, aardappelen en salade zijn bij de BBQ inbegrepen.

Tips: Zonnebrand, zwem- en snorkelspullen mee, eventueel waterschoentjes. Primatourtje voor de mensen zonder zeebenen. In de boot moeten kleuters op schoot. Vervoer naar en van pick up punt regel je zelf.

Quad tour.

Boa Vista verkennen met een quad! Een heerlijke manier om de dorpjes, kalksteengrotten en de duinen van Boa Vista te verkennen is met een verzorgde quad tour.

Er is ook een tour die lang het grote scheepswrak van de Cabo Santa Maria gaat.

Tip: Trek oude kleren aan, neem een zonnebril en een flesje water mee. Een helm met haarnetje, een bandana en evt. een bril krijg je daar.

Schildpadden excursie - vanaf half juli tot en met september

Deze excursie is met een locale bioloog. Je gaat mee met de organisatie ter beschermings van de dikkopschildpad. Vertek is in de avond uren.

Vanaf half juli tot en met september komen de grote volwassen vrouwtjes dan op het strand eieren leggen. Omdat deze schildpadden in trance zijn, kan je met een kleine groep hierbij zijn.

Tip:Neem lichtgevoelige camera zonder flitslamp mee. De natuur laat zich niet leiden: programma kan korter /langer duren. Neem deet mee.

Wist je dat?

Oppervlakte vergelijk Nederland - Kaapverdië.
 • Het Kaapverdische zeegebied bijna 1,5 keer zo groot is als Nederland!
 • Kaapverdië 2 eilanden heeft met All Inclusive resorts?
 • Kaapverdië 3 Nederlandse vliegbestemmingen heeft?
 • Kaapverdië 4 uur meer zonuren heeft?
 • Het 7 uur vliegen is naar Kaapverdië?

Meer over Kaapverdië

Weer verwachting:

Huidig weer in Sal.

Dat wordt insmeren! Meer weer

logo vakantie-kaaverdië